Ezüst kolloid, avagy ezüstvíz

 

 

A (állítólag) legerősebb, legbiztonságosabb, széles körben alkalmazható antibiotikum, amelyet az emberiség ismer.

 

Az ókori görögök és rómaiak már felhasználták az ezüst jótékony hatását: ezüst edényekben tartották italaikat, melyek így hosszabb ideig frissek maradtak. Az amerikai telepesek megfigyelték, hogy a tej hosszú ideig nem savanyodik meg, ha egy ezüstdollárt tesznek bele.

 

Mi az ezüst kolloid?

Az ezüst kolloid egy olyan elekto-galvanikus eljárás eredményeképpen jön létre, amelynek során szubmikroszkópikus ( 1,26 angström/ 00001 mikron nagyságú ) ezüstrészecskéket egy nagyobb darab 99,9999 %-os igen nagy tisztaságú ezüstből vízben oldanak. A részecskéket szuszpenzióban tartja az atomok enyhe elektromos töltése.

Apró részecskék formájában az ezüst könnyebben hatol be a szervezetbe. Az ezüst egy erős természetes profilaktikus / antibiotikus / szer, amelyet évtizedek óta használnak az emberek anélkül, hogy bármiféle mellékhatása lenne. Az ezüst megbénítja azokat a bizonyos enzimeket, amelyeket az egysejtű baktériumok, gombák, vírusok oxigént felhasználó anyagcseréjük során használnak. Így azok megfulladnak. Nem ártalmasak viszont az emberi enzimekre, sem pedig az emberi szervezet bármely részének vegyi egyensúlyára. Az ezüst felszívódása nagyon gyors folyamat: mindenféle kórokozó szervezetet hat perc alatt, vagy még rövidebb alatt hatástalanít. Azok ellenállóképességének nincs ideje kifejlődni. A szervezetünk nem szokik hozzá. A kolloid ezüst gyógyszer, s egyszersmind megelőzés mindenféle fertőzéssel szemben. A megfelelő mennyiségű ezüst kolloid szervezetünk második immunrendszerét jelentené.

 

A homeopátiában a legfontosabb szerek egyike. Egyaránt alkalmas szédülés, kötőhártya gyulladás, fejbőrviszketés, hasgörcs, puffadás, fejfájás megszüntetésére, amennyiben azok idegességre vagy szorongásra vezethetők vissza.

 

Hogyan hat?

Az ezüst kolloid hatástalanítja azt az enzimet, amit az egysejtű baktériumok, gombák és vírusok használnak anyagcseréjük során. Az antibiotikumoktól eltérően nincs ismeretünk arról, hogy ezzel szemben is kialakultak volna rezisztens törzsek. A antibiotikumok a baktériumoknak és gombáknak valójában csak mintegy tucatnyi formája ellen jelentenek hatásos védelmet, míg a vírusokkal szemben egyáltalán nem. Az ezüst kolloid apró nyomokban való jelenléte esetén azonban egyetlen ismert kórokozó sem képes megélni. A Silver - Institute kutatásai is azt támasztják alá, hogy az ezüst kolloid több mint 650 kórokozó ellen hatásos. A tesztek igazolják, hogy mivel az ezüst kolloid főként a vékonybélben szívódik fel, a vastagbél szervezetbarát baktériumait nem veszélyezteti. Az ezüst kolloid segíti a magzat fejlődését, növekedését is egészségesebbé teszi, megkönnyíti a szülést és lábadozást. Laboratóriumi tesztek igazolták, hogy minden baktérium, vírus, egysejtű és gomba az ezüst kolloiddal történő hat perces érintkezés után elpusztul. Minél több ezüst van a szervezetünkben ez az érintkezés annál gyorsabb és gyakoribb lesz.

 

Mikor használjuk?

Néhány betegség azok közül amelyek esetében eredménnyel járt az ezüst kolloiddal való kezelés: pattanások, vakbélgyulladás, bőrfarkas, izületi gyulladások, nyirokér gyulladása, kónikus kimerültség, vérben lévő élősködők, lyme - kór, kötőhártya gyulladás, égések, malária, agyhártyagyulladás, a rák egyes fajtái, bõrrák, tüdőgyulladás, candida-fertőzés, szifilisz, reuma, cukorbetegség, toxémia, ótvar, gonorrhea, lábfagyás, skarlát, szénanátha, szem-fül-száj és torokgyulladás, herpesz, gyomorfekély, leukémia. (Az ezüst kolloid kezelés egyike azon gyógymódoknak, amellyel a súlyos égési sérülteket életben lehet tartani.)

Az ezüst kolloidot sikerrel használják a legnehezebb gyógyítási körülmények között is.

A kertben is hasznosnak bizonyul az ezüst kolloid, mivel a növények bakteriális és gombás betegségeit is lehet gyógyítani vele.

Nyaraláskor a legfontosabb elsősegélynyújtó szer is lehet, amellett használhatjuk az ivóvíz fertőtlenítésére is.

Az állatgyógyászatban is használható az ezüst kolloid. Pl. égések, marások, harapások és fertőzések gyógyítására, sőt hatásos ellenszere a kutyák parvo vírusfertőzésének is.

 

Mit nem csinál az ezüst kolloid?

Nincs kölcsönhatásban más gyógyszerekkel. Nem ingerli a gyomrot, sőt segíti az emésztést. Nem csípi a szemet. Az elmúlt száz év orvosi szakirodalmában még említés sincs olyasmiről, hogy az ezüst kolloid szájon át való vagy intravénás használata bármiféle mellékhatással járna.

Használható belsőleg fogyasztva illetve közvetlenül a testfelszínre is kenhető. Adagolás belsőleg: a negyedik napig 3 x 1 teáskanál, majd az ötödik naptól 2 x 1 teáskanál naponta.

Ezenkívül készíthető belőle beöntő illetve irrigáló oldat is. Használata javasolt: Gyakorlatilag az összes testfelszínen lévő, illetőleg a test belsejében megbúvó fertőzéses betegségek esetén.

Rendelkezik egy, az atomszerkezetéből adódó speciális hatással is: a máj anatómiai szerkezetét helyreállítja, illetve a májműködést erősíti, a méregtelenítést fokozza.

 

Alkalmazható:

Szájon át közvetlenül, gargalizálásra, torokgyulladásnál öblögetéssel, szájöblítéssel a száj- nyálkahártya és fogínypanaszoknál, semlegesíti a fogszuvasodást, megszünteti a kellemetlen leheletet. Szájöblítő és gargalizáló szerként is használható. Irrigáló szerként hüvelyfertőzésnél, szemcseppként szemgyulladásnál, lemosásra, borogatásra, külsőleg bőrbajoknál. Ideális élelmiszertartósító. Gyümölcsöket, zöldségeket befújhatunk vele, ezzel elkerülve a rothadást, penészedést. Kiváló a hűtőszekrény szagtalanítására is.

Külsőleg:

pattanások, ótvar, skarlát, bőrfarkas, gombás fertőzések, bőrrák esetén, szemgyulladásnál (kötőhártya-gyulladás) fülgyulladásnál, száj nyálkahártya-fertőzésnél és -sérülésnél, herpesznél, égés-fagyás esetén, szemölcsök ellen. Napégésre fantasztikus! Egyébként az USA-ban több égésklinikán csak ezt használják.

Alkalmazhatjuk közvetlenül vágott sebekre, horzsolásokra és nyílt sebekre, esetleg tegyünk pár cseppet egy kis kötszerre, sebtapaszra, - hogy lerövidítsük a gyógyulási időt. Befújhatunk vele ekcémát, viszkető felületeket, pattanásokat, szúnyogcsípést vagy bármilyen bőrbetegséget. Használhatjuk szem és fülfertőzések, körömágyi, lábujjköröm és fülgombásodás ellen. Fújjuk a lábujjak közé, combhajlatba, hogy megszüntessük a bőrviszketést, lábujjak közti kipállást, gombás fertőzéseket, kiütéseket. Megszünteti a korpásodást, a psoriasist és a bőrviszketést.